Artister

Halvdan Sivertsen

-Vi er utrolig stolte og glade for å få Halvdan Sivertsen til God Nok-festivalen. Halvdan Sivertsen er utvilsomt en av Norges fremste artister og etter manges mening landets beste entertainer. Hans konserter kjennetegnes blant annet ved hans unike evne til å blande humor med alvor. Hans velkjente sanger som eksempelvis «Kjærlighetsvisa», «Sommerfuggel i vinterland» , «Venner» og «Nordaførr vårvisa» er uomtvistelig meget godt befestet i den norske sang-flora. Halvdan har gjennom mange år og gjennom skiftende trender, befestet seg som en artist av rang som selv i voksen alder nekter å stå stille. Halvdan vil også i fremtiden gi oss stadig nye skråblikk på politisk udugelighet, kjærligheten og livet.

 

 

Marit Larsen med Oslo Strings

Marit Larsen tok popverdenen med storm allerede på slutten av 1990-tallet som den ene
halvparten i duoen M2M. Debutsingelen ”Don ́t Say Love Me” ble raskt en global megahit, og til sammen solgte de over 12 millioner singler og album på verdensbasis.
I de senere år har hun gjort stor suksess som soloartist, og har markert seg som en av Norges aller fremste komponister og låtskrivere. Og til sommeren gjester hun altså God Nok-festivalen sammen med Oslo Strings! Vi gleder oss vilt!

 

 

Joddski

Jørgen Nordeng (Tungtvann/ Jørg-1/Joddski/HanFar) sparket i sin tid inn dørene for norsk hiphop, og Tungtvann ble den første store norskspråklige hiphopsuksessen. Siden den gang har Jørgen vært med på å definere norsk hiphop. Og nå kommer HanFar heim til oss i God Nok og som siste artist på lørdag, er det duket for en avslutningskveld vi sent vil glemme!

 

 

 

Eli og Kim

Eli og Kim har gjennom årene gjestet Steigen flere ganger, noen ganger sammen, noen ganger sammen med andre og noen ganger alene. Til sommeren kommer de nok en gang på besøk til oss. Tror det er fordi vi er så glade i dem og forhåpentligvis fordi de er så glade i oss. Vi ser frem til at en mann, ei dame, to stemma og en gitar, litt hans låta, litt hennes, og litt de har skrevet sammen, står på God Nok-scene 2018!

 

 

 

 

 

 

Death by Unga Bunga

Nok-folk! Hils på Death By Unga Bunga. Fem fæle fyrer fra Norges garasjerock-hovedstad, Moss. Og som tatt ut av eventyrene: bandet ble faktisk samlet etter at vokalist Sebastian Ulstad Olsen holdt audition i sin egen garasje, våren 2007.
Siden den gang har Death by Unga Bunga spredt sin energiske miks av garage, psykedelia og powerpop til et stadig større publikum over hele den vestlige verden. Å oppleve bandet live er opplevelse man aldri glemmer, en opplevelse som best beskrives som å bli truet av en rock n’ roll-tornado. Mellom sine spillejobber i USA og Europa har Death by Unga Bunga heldigvis også fått tid til å besøke God Nok-festivalen. Vi ser frem til en heftig kveld med Death by Unga Bunga!!!

 

Trygve Skaug

Det er få artister som treffer God Nok-tematikken så godt som Trygve Skaug. Og tenk så heldige vi er som skal få oppleve den fantastiske artisten på God Nok-festivalen 2018. Gled dere, dette blir stort!

Trygve Skaug er poet, låtskriver, vokalist og en stor formidler. Musikken hans er blant den mest spilte på norsk radio over flere år, og sanger har ligget tilsammen over 160 uker på NRK P1s A-, B-, og C-lister.. Som forfatter har han gitt ut tre diktsamlinger, og er en av landets mestselgende lyrikerne. I tillegg er diktene hans blant de mest delte på sosiale medier. Som de fleste artister så elsker Trygve sitt publikum. Men der andre har fanklubber har Trygve #VerdensFinestePublikum. Og de blir stadig flere.

Trygve Skaug har mye på hjertet. Og han har heldigvis like mye inni det.
Høsten 2017 er Trygve ute med albumet SANGER DU SKAL FÅ NÅR JEG DØR. Trygve om albumet.

De siste fem årene har jeg spilt i veldig mange begravelser. Svært mange av dem har vært fine, selv om de har vært triste. Det kan være veldig fint å samles når alle er enige om at den som har levd har levd et langt liv som var bra. Da setter man sitt felles stempel på at personen sitt minne er lyst og godt, også sender man han eller henne videre og sier lykke til og hils de andre. Men noen begravelser har vært sånn at det kommer noen opp til mikrofonen og sier noe jeg merker at de selv og vi andre i rommet skulle ønske de hadde formulert bare ei lita uke før. Da blir det sårt. Jeg spilte i begravelsen til en som het Trygve. Den dagen gikk jeg rett hjem og begynte på denne plata. Den handler om 13 ting jeg vil rekke å si. Til de folkene jeg må huske å si det til. For hvis du bryr deg, er glad i eller elsker noen så må du for all del ikke vente med å si det til i morgen. Jeg håper jeg kan lage en million sanger til med ting jeg vil rekke å si, men dette er starten. Dette er SANGER DU SKAL FÅ NÅR JEG DØR.

 

 

Kajander

Kajander fikk en pangstart på karrieren med debutsingelen “E du den du vil vær?” i 2016. Låten ga artisten tittelen Ukas Urørt på NRK P3 og ble senere listet på kanalen. Det hele skjedde bare måneder etter at Bendik Kajander og kompisene utviklet idéen til prosjektet hjemme i låven i eksotiske Lofoten. Sommeren 2016 spilte Kajander på festivaler over hele Norge, før han signerte til Universal Music Norge samme høst.

I starten av 2017 imponerte Kajander på bransjefestivalene by:Larm og Trondheim Calling, før “E du som du va?” ble sluppet i mai. Låten la grunnlaget for en fantastisk turnésommer for Kajander. Høydepunktet var VG-lista på hjemmebane i Leknes i juli og Parkenfestivalen i Bodø.

Sommeren 2018 fortsetter Kajander oppturen, da kommer han nemlig til oss på God Nok-festivalen. Det blir stort å få Lofotværingen over fjorden og opp på scenen på Engeløya.

 

 

Veskehund

Bak navnet Veskehund skjuler det seg en gjeng rutinerte bodømusikere med fartstid fra band som: Publiners, Manna, Bodø Big Band og Misvær Skaforening. Musikken kan beskrives som gitarbasert poprock med tekster på klingende bodødialekt, en oppskrift som bandet selv er overbevist om at vil, på litt sikt, gi totalt verdensherredømme. Sommeren 2018 kommer de til Steigen for å erobre God Nok-festivalen! Dette blir en heidundrende konsert!

 

 

Jadudah

Jadudah er et Oslo-basert band som startet opp i Tromsø i 2012. Musikken er som en cocktail mikset av atmosfærisk rock og fengende pop, hvor det hele toppes med Helle Larsens majestetiske vokal.
Kvintetten har tidligere vært Ukas Urørt, Årets Underwood-band på Norwegian Wood og sluppet sitt debutalbum «Strangers». I 2017 har Jadudah sluppet singlene «What We Built» og «Messed Up». Med flere norgesturnéer og festivaler under beltet, er Jadudah et særdeles solid liveband du ikke vil gå glipp av! Og tenk, det trenger du ikke! Det er bare å komme til God Nok-festivalen, så får oppleve Jadudah i vanvittige omgivelser og sammen med fine folk! Vi gleder oss til å møte deg der.

 

Unmasked

Torsdagskvelden på God Nok-festivalen avsluttes med et pang!! Da blir det Kiss for alle penga. Kiss i form av coverbandet Unmasked. Bandet har spilt sammen i 15 år.
Unmasked spiller klassiske KISS låter iblandet låter som KISS ikke spiller, låter for kissfans av kissfans.
Tre gitarister sørger for trestemte soloer og et fyldig lydbilde.
Medlemmer i bandet har vært Kissfans siden Unmasked plata kom og Kiss gjorde sitt første Norgesbesøk i 1980, så det ligger i blodet, det er nesten medfødt. Det blir herlig å gå inn i julinatta med legendarisk Kiss-musikk på hjernen!

 

Cliff Universal

Cliff er den eneste artisten vi tar med oss fra 2016 til 2018. Ikke fordi de andre ikke var herlige musikere vi elsket å ha på festivalen, men fordi han Cliff e vårres! På God Nok-festivalen 2018 vil Cliff og hans kompanjong Trond Helge være festivalen egne trubadurer. De vi dukke opp både uanmeldt og anmeldt under dagene på Engeløya. Så plutselig mens du er på festivalen, dukker Cliff opp med sitt fantastiske humør, gode humor og enorme talent. Vi syns det er kjempestas å ha Cliff og Trond Helge på besøk hele festivalen.

 

 

 

 

Nord-Salten Storband m/blant andre Frank Kjosåsartist-bilde

Nord-Salten Storband har i flere tiår gledet oss med sitt varierte repertoar og flotte konserter! At vi i år har fått dem til å gjeste God Nok-festivalen, syns vi er overmåtelig stas! Vi i God Nok-festivalen har vært så heldig å få vite deler av settet de skal spille og vi gleder oss stort. Her blir det mange godbiter fra deres lange karriere. I tillegg til de nå godt etablerte lokale vokalistene, vil vi denne gangen også få høre noen låter med skuespiller Frank Kjosås på vokal.

 

 

 

 

Einar Stray Orchestraartist-bilde

Tenk at disse herlige folka kommer til God Nok-festivalen! Internasjonalt er de allerede store, nå skal de bli store i Steigen også! Den kritikerroste norske indiepop-vintetten solgte nettopp ut Hamburgs nye konserthus Elbphilharmonie, samt legendariske Funkhaus i Berlin. Deres nye album Dear Bigotry er produsert av Team Me-frontmann Marius Hagen. 300 konserter i Europa/Asia, 3 kritikerroste album og 3 EP-er. Kjent for sitt nære samarbeid med Cezinando, Moddi og Siv Jakobsen. I november ble den nye singelen Primitive listet på den tyske gigantstasjonen Radio Eins. Herregud sånn flaks at de hadde tid til å komme!

 

 

Fredrik Olsenartist-bilde

I 2016 gav Fredrik og Kråkesølv oss en fantastisk konsert på stranda i Bø. I 2018 kommer Fredrik tilbake, denne gangen med eget materiale. Fredrik Olsen omtales gjerne som en av de fremste låtskriverne av sin generasjon og i et intervju med Ferdigsnakka sier han at «Tekst er veldig viktig både i Kråkesølv og i soloprosjektet
mitt. Jeg er nok mer opptatt av tekst enn musikk, og leser mer enn jeg hører. Alt som gjør inntrykk inspirerer meg.» Det skal bli stas å høre hva han har å melde når han gjester God Nok-festivalen 2018. Vi gleda oss!