En festival oppstår

Anna Holand er initiativtaker til God Nok-festivalen. Hun undret seg over hvorfor det er så mange som sliter når vi aldri har hatt det så godt, og for å sette fokus på denne problemstillingen kom ideen med å etablere en festival som kunne hjelpe med å nå til mange på en gang med budskapet.

14.-17. juli 2016 gikk God Nok-festivalen av stabelen for første gang. Den ble holdt på naturskjønne Engeløya i Steigen, Nordland. Selv om den første festivalen ble skrudd sammen på rekordtid, og selv om været under den første festivalen var rett og slett dårlig, ble suksessen et faktum. Festivalen ble utsolgt på lørdagskvelden, og 1000 publikummere fikk nyte god musikk, fantastisk utsikt og mange gode Stemmer under de dagene festivalen varte.

12.-15.juli 2018 gjentok vi suksessen og nå var været med oss! Gode opplevelser både musikalsk, fra teaterscenen, stemmene, naturen, været og stemningen! Mye var forbedret, og noe skal vi jobbe videre med.

I 2020 skulle festivalen arrangeres for tredje gang, men en pandemi ville det annerledes. Våren 2020 ble God Nok-festivalen avlyst i sin opprinnelig form, og styret satte i gang arbeidet med å planlegge en pandemi-versjon. Det ville si, mindre scene, færre artister, færre publikummere, færre dager osv, alt etter restriksjonene vi levde med da.

21.-24.juli 2022 var vi klare for God Nok-festivalen i Bø igjen. Igjen fikk vi storscene ned i fjæra, med ny plassering der publikum fikk Lofotveggen bak artistene. For første gang arrangerte vi en konsert for de under 18 år. Det populære bandet Hagle fikk barn og ungdom oppleve på torsdag kveld. Det ga mersmak av å gi den yngre garde kulturopplevelse under God Nok! Tema var bruk av humor i psykisk helse. De faglige samtalene ble startet med visning av filmene «Ingenting og le av» og «Blindsone».

God Nok-festivalen er en aktiv festival som kombinerer musikk, teater og masse aktiviteter og god stemning rundt bålet. Det som gjør festivalen unik er den faglige vrien, hvor foredrag, dialog og kunstneriske workshops gir påfyll av kunnskap og inspirasjon.

Norges viktigste festival

God Nok-festivalen skal bli en motvekt til det sosiale presset mange føler, og et fristed fra usunne forventninger om å være vellykket på alle områder i livet. Hver dag vil et nytt tema belyses av forelesere som deler erfaringer og tanker både fra et akademisk og privat ståsted. En rød tråd gjennom hele festivalen vil være undringen over hvorfor så mange sliter med dårlig selvfølelse i en tid hvor vi aldri har hatt sterkere ressurser for å skape et trygt og godt liv. Det som er både fint og forvirrende med god nok-begrepet er at det finnes ingen definisjon. Festivalen vil være en arena for å reflektere rundt hva godt nok betyr for den enkelte.

Nord-Norge på sitt beste

Steigen er en perle i den nordlandske skjærgården og et eldorado for friluftsliv. Hele festivalområdet ligger nede ved havet og har full panoramautsikt mot midnattssolen over Lofotfjellene. Steigværingene er kjent for sitt inkluderende engasjement og samhold. God Nok-festivalen er et resultat av den felles innsatsviljen til dette varme og vågale folkeslaget. God Nok-festivalen blir en hyllest til det enkle liv, med nærhet til natur, kultur og hverandre. Den passer for alle som vil ha den gode festivalfølelsen og samtidig lære noe nytt i ferien.

For å se programmet fra 2016, klikk her.

For å se programmet fra 2018, klikk her.

For å se programmet fra 2020, klikk her.

For å se programmet fra 2022, klikk her.