Praktisk informasjon

Festivalen er åpen på dagtid for alle! Har du ikke festivalpass er du likevel hjertelig velkommen til å henge ut på området og delta på «Dagens stemmer».

Overnatting

God Nok-festivalen gir deg endelig en anledning til å ta i bruk teltet og soveposen! Siden Engeløya har begrenset med overnattingsmuligheter er telt et godt alternativ.
Vi har to ulike camper; en stillecamp og en hovedcamp. Begge campene ligger i nær avstand til festivalområdet og har gode fasiliteter, og enda bedre utsikt!
Det er ikke tillatt med åpne flammer i noen av campene, utenfor de etablerte bålplassene. Dette gjelder også engangsgriller.

Mat

Det blir salg av forskjellig varm mat på festivalområdet, og drikke. I tillegg blir det en liten butikk med begrenset åpningstid. I campen er det fellesgrill, så ta gjerne med grillmat!

Hvordan komme seg til Steigen?

HVORDAN KOMME SEG TIL STEIGEN MED KOLLEKTIV TRANSPORT:
Steigen kan smykke seg med tittelen «definitivt blant Norges mest avsidesliggende steder,» men fortvil ikke – du kommer deg hit med både båt, bil og buss. Og dersom du tilfeldigvis er den heldige eier av et småfly, har vi egen flyplass i festivalbygda Bø.

Fra Oslo eller Trondheim
Det finnes to måter å komme seg til Steigen fra Oslo.
MED FLY: Ta fly fra Oslo til Bodø eller Trondheim til Bodø.
MED TOG: Ta tog fra Oslo/Trondheim – Fauske. Reiser du fra Oslo S onsdag  11. juli eller torsdag 12. juli går toget fra Oslo S kl. 16:02 og er framme på Fauske kl. 08:20 neste dag. Du bytter tog i Trondheim.
– Fra Fauske korresponderer toget med buss 23-720 som fra Fauske stasjon kl. 08:50 og er framme ved Steigen Kryss kl. 10:20.

Fra Bodø
KJØP BILLETT TIL HURTIGBÅTEN HER
Det er lurt å forhåndsbestille billett til båten!
MED BÅT: Båten Bodø-Svolvær stopper to steder i Steigen, i Helnessund (1t) og Bogøy (2t).
Det beste er å ta båten til Bogøy. Denne båten går fra Bodø hurtigbåtkai kl. 17:25 mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og lørdag. Båten går kl. 18:10 på fredag. Båt til Bogøy går altså kun én gang om dagen.
På tirsdag går det en ekstra båt til Helnessund kl. 10:30.
På fredag går det en ekstra båt til Helnessund kl. 15:00

MED BUSS:

  • Fra Bodø Sentrumsterminal går to ideelle busser, rute 23-720 til Steigen.
  • Første buss fra Bodø Sentrumsterminal går kl. 07:15 og er framme ved Steigen Kryss(Tømmerneset) kl. 10:20.
  • Andre buss fra Bodø Sentrumsterminal går kl. 16:45 og er framme ved Steigen Kryss(Tømmerneset) kl. 19:45. Derfra går det buss kl. 19:50 til Skjelvareid.

 

Fra Svolvær/Lofoten
Fra Svolvær er det enklest å ta hurtigbåten som går om morgenen onsdag, torsdag, fredag og lørdag kl. 06:30 og er framme i Bogøy kl. 07:50.
FINN RUTETIDER OG BILLETT TIL HURTIGBÅTEN HER

 

Fra Fauske
MED BUSS:
Fra Fauske stasjon er det to alternativer med buss til Steigen.

  • Første buss 23-720 går fra Fauske stasjon kl. 08:50 og er framme ved Steigen Kryss kl. 10:20.
  • Andre buss 23-720 går fra Fauske stasjon kl. 18:09 og er framme ved Steigen Kryss kl. 19:45.

Derfra går det buss kl. 19:50 til Skjelvareid.

 

Fra  Mosjøen og Mo i Rana
Ta toget til Fauske:

  • Fra Mosjøen kl. 04.58
  • Fra Mo i Rana kl. 06:08

Fra Fauske korresponderer toget med buss 23-720 som fra Fauske stasjon kl. 08:50 og er framme ved Steigen Kryss kl. 10:20.

 

Fra Sortland
Fra Sortland Bussterminal går buss 23-720 to ganger om dagen.
–        Første buss 23-720 går fra Sortland Bussterminal 14. Juli kl. 06:45. Den er framme ved Steigen Kryss kl. 10:15.
–        Andre buss 23-720 går fra Sortland Bussterminal 14. Juli kl. 15:45. Den er framme ved Steigen Kryss kl. 19:35. Derfra går det buss kl. 19:50 til Skjelvareid.

 

Fra Narvik
Fra Narvik Rutebilstasjon går buss 23-720 to ganger om dagen.

  • Første buss går kl. 06:45. Den er framme ved Steigen Kryss kl. 10:15.
  • Andre buss går fra Narvik Rutebilstasjon kl. 16:10 og er ved Steigen kryss kl. 19:35.

Derfra går det buss kl. 19:50 til Skjelvareid.

 

Fra Harstad
Dersom du reiser 13. eller 14. juli:

  • Ta buss 250 kl. 15:30 fra Harstad Byterminal til Lødingen buss/taxi. Derfra tar du buss 23-720 mot Steigen Kryss, ankomst kl. 19:35.

Fra Steigen Kryss(Tømmerneset) går det buss til Skjelvareid kl. 19:50.

Ta kontakt dersom du har spørsmål angående hvordan man kommer seg til Steigen: post@godnokfestivalen.no

 

Hvordan komme seg fra Steigen?

Til Bodø
MED HURTIGBÅT:
Det går hurtigbåt fra Bogøy fredag og lørdag kl. 07:50. På søndag går den kl. 17:20. Båtturen tar to timer.
MED BUSS:
Det går buss fra Bø (festivalbygda) til Bodø søndag kl. 18:06.

 

Til Svolvær
MED HURTIGBÅT:
Det går hurtigbåt fra Bogøy fredag og lørdag kl. 17:20. På søndag går den 22:15. Båtturen tar 1t og 15min.

Om Steigen

Steigen kommune er en perle i den nordlandske skjærgården og et eldorado for friluftsliv. Festivalen holdes i Bø på Engeløya og hele festivalområdet ligger nede ved havet med har full panoramautsikt mot midnattssolen og Lofotfjellene.
Steigværingene er kjent for sitt inkluderende engasjement og samhold. God Nok-festivalen er et resultat av den felles innsatsviljen til dette varme og vågale folkeslaget. Festivalen er en feiring av det enkle liv, med nærhet til natur, kultur og hverandre.

Steigen byr på et rikt kulturliv og spektakulær natur med vakre fjell og drøssevis av små og store øyer i asurblått hav. Siden kommunen ligger et stykke utenfor nærmeste tettsted er det heller ikke blitt turistifisert og kan fortsatt by på uberørt natur og en smak av det ekte livet på landet.

Om Engeløya

Engeløya er som et eneste stort museum, med spor fra en rekke epoker. Øya var blant annet høvdingesete i vikingtida og hadde en av Europas største kystfestninger under andre verdenskrig.
Vollmoen amfi – et av Nord-Norges viktigste fornminner. Her finnes et ringtun fra ca år 660 e.Kr. med 16 hustofter. I sørvest ned mot sjøen ligger store gravhauger.
Batterie Dietl ligger under to kilometer fra festivalområdet. Festningsanlegget var under andre verdenskrig et av Atlanterhavsvollens og Europas største kystfestninger, og hadde tre kanoner med et kaliber på 40,6 cm. I dag tilhører Batterie Dietl Nordlandsmuseet. Kanonene er fjernet, men man kan fremdeles se de enorme fundamentene. En av bunkerne er innredet med utstillinger, dokumentarstoff, billedspill og gjenstander og har guidet omvisning i sommersesongen. Verdens nordligste hasselskog ligger på Engeløya.

Les mer om Batterie Dietel her

Kontakt:

post@godnokfestivalen.no