Klovneverksted

Tor Åge Bringsværd skriver «For meg er klovnen et symbol på livsglede. Han er et lys som aldri lar seg slukke, uansett hvor hardt og brutalt livet blåser på det – og klovner har trøbbel og problemer, det vet vi, omtrent hele deres liv består jo av misforståelser og snublesteiner. Men gir de opp? Aldri!»

På verkstedet under God Nok-festivalen vil vi leke med det naive og umiddelbare uttrykket i hver enkelt klovn. Deltakerne vil få anledning til å møte sin egen klovn, enten i et førstegangsmøte eller som en gammel venn vi tar fram og hilser på igjen. Med å bruke det vi har, det som ligger rett foran nesen vår, skal vi arbeide med å være akkurat her, akkurat nå, og se hvilke situasjoner og fortellinger som oppstår helt av seg selv.

Vi legger ikke opp til at vi skal møte publikum, men hva klovnene måtte finne på etter endt verksted har jeg ingen kontroll på! Verkstedet krever ingen forkunnskaper, og passer for ungdom og voksne.

«Ofte har vi følelsen av at vi løper omkring som små kokende kjeler. Vi trenger at noen løfter på lokket eller åpner en ventil. Og vår egen rødnesete og lattermilde klovn er jo nettopp en slik som – på sitt klomsete og tøysete, men likevel uendelig kloke og omsorgsfulle vis – kan lette litt på trykket for oss.»
Tor Åge Bringsværd, igjen.

Ansvarlig: Scenekunst i Nordland v/Maja Zakariassen
Antall deltakere: 15
Aldersgrense: Ungdom/voksne
Varighet: totalt 5 timer
Sted: Naustet
Kurset er todelt:
– Fredag 13. juli kl.10.30-13.00
– Lørdag 14. juli kl.10.30-13.00

Påmelding