Stemmer fredag

Linda-Merethe Øye

Den første ut under fredagens «Stemmer-panel» er Linda-Merete Øye. Linda har gjort seg kjent gjennom de siste årene som artist, blogger og tidligere politisk nestleder i mental helse, altså hun har markert seg på mange områder og på forskjellige arenaer. Til oss kommer hun ikke bare som en stemme, men også med forestillingen «Åpen dag på lukket avdeling» som vil starte hele arrangementet.

Om seg selv sier Linda blant annet: «Humor har vært et viktig verktøy for min bedringsprosess. Det sier seg selv (håper jeg) at det ikke er morsomt å ha tilbrakt til sammen ca 8 av de siste 17 årene på lukket avdeling. Merkelig nok klarer jeg ikke å huske at jeg har vært så syk som jeg er nødt til å ha vært. Noe av dette skyldes nok at min hjerne sletter en del vonde minner. Jeg holder foredrag og undervisning om mange tema innen psykisk helse. Ja, utenom et. Depresjon. Jeg kan ikke forklare
dere hvordan det føles. Ikke fordi jeg ikke har vært alvorlig deprimert, for det har jeg. Men med en gang jeg lukker døren når jeg skrives ut etter en innleggelse, sletter minnet mitt følelsen av depresjon. Men morsomme episoder husker jeg. Det er de jeg ønsker å ta dere med på. Med et glimt i øyet selvsagt»

 

Svein Øverland

Svein er psykolog med spesialitet i både barne- og familiepsykologi og rettspsykologi. Han har gitt ut to bøker (Selvskading, 2006 og Stalking, 2012) og bidratt i 8 andre bøker. Svein er leder av en nasjonal sikkerhetsavdeling og rådgiver for Trondheim fengsel og Politiet. Han er også medeier i et digitalt psykologifirma kalt Superego AS. Svein har alltid lett etter måter å forbedre tilbudet til mennesker med psykiske lidelser, særlig for barn og unge. I 2017 mottok han Åse Gruda Skards minnepris for dette arbeidet.

«Konferanser kommer og går. De fleste er ganske kjedelige og gir deg ikke så mye. Men
God Nok-festivalen er noe annet. Det er en no-bullshit festival som vil noe. I motsetning
til andre konferanser, er hele mennesket i fokus. Det handler om spykisk helse, vekst og
krevativitet. Med andre or det livet handler om. Jeg gleder meg til å dele ideer, til å
diskutere og til å lære noe nytt – og til å få en fisketur eller «kaste flyndre» i fjæra
samtidig.» – Svein Øverland

 

Audun Myskja – Lege, musiker, forfatter og mye mer!

Vi er utrolig stolte over å ha fått en kapasitet som Audun Myskja oppover til årets festival. Audun har så mange hatter og så mye forskjellig han driver med at vi tror det er enklest at han presenterer seg selv!

Om seg selv sier Audun: «Jeg har arbeidet i helsevesenet i over førti år, på sykehus og i allmennpraksis, med døende på Hospice Lovisenberg og i de siste tyve år med prosjekter med demens og Parkinson. Jeg er fagveileder for Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg (Nord Universitet) og har utviklet metoden Musikkbasert miljøbehandling i en doktorgrad om bruk av musikk i demensbehandling. Vi tilpasser nå metoden til unge mennesker som sliter.

De siste årene hat jeg merket framveksten av en ny «sykdom» – «jeg er ikke bra nok»- syndromet – blant mine pasienter og kursdeltakere og mennesker jeg møter. Jeg har prøvd å forstå denne «epidemien», finne de beste tiltakene, og har gjort mange spennende erfaringer, som jeg gjerne deler. Svarene ligger ikke alltid der vi tror! Jeg har skrevet over tyve fagbøker, gitt ut en rekke CDer og DVDer med musikk, øvelser og andre verktøy som jeg tror kan være et bidrag. Gleder meg!»