Stemmer lørdag

Christina Remman

Christina Remman er en 35 år gammel musiker fra Narvik som har en sterk historie å dele med oss som tidligere rusmisbruker (nykter i 15 år), kraftig adhd (ingen medisinering i dag), og ufør som 18 åring. I tillegg kan Christina fortelle oss om en rekke ganger hvor livet har jobbet mot henne, både innenfra henne selv, men også en rekke episoder utenfor hennes kontroll. Men, heldigvis har hun hatt ressurssterke foreldre og spesielt en mor som aldri gav henne opp.

«I dag har jeg et greit liv, og jeg og mine nærmeste venner og familie har hjulpet meg til å se at jeg faktisk er GOD NOK. Dørstokkmila kan fremdeles være tung, men da hjelper en tur til Kvalnes her i Steigen, som er familiens sommerparadis.» – Christina Remman

På God Nok-festivalen vil vi bli bedre kjent med Christina, både gjennom samtaler, men også gjennom fantastisk musikk levert av Christina Remman Band. Alt under Stemmearrangementet på lørdags formiddag. Vi gleder oss stort!

 

Aksel Tjora

Vår favorittsosiolog er tilbake! I 2016 gjestet Aksel den første God Nok-festivalen og gjorde et uslettelig inntrykk på oss gjennom sine refleksjoner rundt God Nok-tematikk, samhandling, samhold og felleskap. Tror vi gjorde et ok inntrykk på han også siden han nå er tilbake.. I tillegg til å delta på stemmearrangementet på lørdag, skal også Aksel få æren av å åpne festivalen i et uformelt bokbad sammen med skuespiller Anders Baasmo Christiansen.

Mye av Aksels forskning er relatert til interaksjon mellom mennesker, i organisasjoner og i det offentlige rom, ofte i forbindelse med teknologiske endringer. Hans studier av kafékultur har fått mye oppmerksomhet, likeså eksperimentet der 14 mennesker, som vanligvis bruker internett mye i det daglige, var «offline» i tre uker. Hans forskning tar ofte utgangspunkt i ulike randsoner, mellom ulike kunnskapsformer og ansvarsenheter (i organisasjonsstudier), mellom det private og det offentlige (i bymiljø og ved bruk av kommunikasjonsmedier), mellom syk og frisk (innen helsesosiologi), mellom ulike former for sosialitet og fellesskap (på festivaler, kaféer og i sosiale media) og mellom kreativitet og teknologi (for eksempel ved bruk av musikkteknologi).

 

Linnéa Myhre

Gjennom de siste ti årene har Linnéa vært en klar stemme og debattant. Linnéa har markert seg som forfatter, blogger og gjennom forskjellige programmer på tv og radio. I 2011 startet nettserien «La Linnéa Leve» med Linnéa Myhre og Andreas Øverland på nettsidene til NRK. Serien handler om psykiske lidelser og hvordan Myhre har det med sin depresjon tross av langvarig psykologbehandling.

Myhre ga ut romanen Evig søndag i 2012. Boka er definert som roman, men ligger tett opp til virkeligheten ettersom den følger ett år i Linnéa Myhres liv. I løpet av dette året begynner hun etter hvert motvillig å gå til psykiater for sine depresjoner, og Myhres problemer med tungsinn og spiseforstyrrelse står sentralt i boka. Første opplag på 2500 bøker ble solgt på lanseringsdagen. For boka mottok hun i 2012 Tabuprisen fra Rådet for psykisk helse.

Om festivalen sier Linnéa: «Jeg synes God Nok-festivalen er et godt og viktig initiativ som jeg er glad for å få delta på, og jeg gleder meg til å oppleve naturen, kulturelle innslag og gode samtaler!» Vi gleder oss også!!